Wat doet stress met jou?

Ik weet heel goed wat stress bij mij doet. Ik ga heel slecht slapen, ik word vaak wakker en ik ga (nog meer) tandenknarsen. Ik voel me de hele dag gehaast en als ik mijn horloge mag geloven, is mijn hartslag hoger. Het nadenken gaat nog maar op halve kracht, zo erg, om bijvoorbeeld niet meer uit je woorden te komen omdat je merkt dat je hoofd zo vol zit. En ik ben chagrijnig, ‘kort voor de wagen’. En daar wordt mijn omgeving helemaal niet blij van.

Wat doe ik om mijn stress te verminderen?

Ik maak mijn agenda leeg en probeer daarmee meer tijd en rust voor mezelf te creëren. Ik ga het allerliefst naar mijn paardjes. Daar kan ik mijn hoofd leeg maken en even niet denken aan alles wat ik nog moet doen. Ik ga eerder naar bed en lees nog even een boek voor ik ga slapen. Ik lees niets zwaars, maar iets dat makkelijk weg leest en waar ik niet bij na hoef te denken. Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten en suiker te vermijden. Hoewel het natuurlijk zo verleidelijk is om die reep chocola in een keer op te eten. Ik weet alleen dat dat niet helpt, ik krijg een rush, voel me heel even beter om me vervolgens nog ellendiger te voelen.

Wat doe jij om jouw stress te verminderen? Wil jij hier hulp bij? Neem contact met mij op voor een coaching.

16/07/20

Ander interessant nieuws

Testimonial

Onlangs een hele lieve testimonial gekregen van een coachee en die deel ik hierbij graag.Priscilla is een hele rustige...

Overtuigende belemmering

We groeien allemaal op met waarden en overtuigingen. Dit is je basis. In de jaren dat je ouder wordt, kunnen deze...

Stil op social media

Stil op social media

Ik ben al een lange tijd stil op social media. Niet omdat wat ik doe niet goed genoeg is om de wereld in te dragen,...