Haat-liefdeverhouding met eten

13/08/20

Je kunt wel zeggen dat ik een ‘haat- liefdeverhouding’ heb met eten. Ik worstel al een aantal jaar met mijn gewicht. Mijn BMI is te hoog en ik zou graag een gezonde levensstijl willen. Maar, damn, wat is dat moeilijk. Zo ging er de laatste jaren af en toe iets ‘af’, maar er kwam vooral iets ‘aan’. Bij mij gaat ieder pondje door het mondje…. Maar wanneer gebeurt dat nu? Tijd voor zelfreflectie.

‘Overprikkeld’ of heel moe zijn, zijn voor mij de moeilijkste momenten. Maar heel eerlijk gezegd vind ik altijd wel een reden om naar het snoep te kunnen grijpen. Voor de tv bijvoorbeeld of wanneer ik me verveel. Suiker, want daar krijg ik blijkbaar een kick van en dan kan ik weer door.

Als coach zou ik dit thema uitleggen in de bak en er met het paard mee aan de slag gaan. Zou ik de juiste vragen stellen, zodat je uit jezelf een sterkere power vindt om vol te houden. Ik weet het allemaal, maar gelukkig ben ik ook maar een mens. En ook een coach heeft een coach nodig. Dus ik heb hulp bij het ontwikkelen van een gezondere levensstijl, dat is fijn en dat helpt. Er zijn nog steeds moeilijke momenten, maar ik kan met trots zeggen dat ik op de goede weg ben. En ik ben daarbij toch al een aantal kilo’s kwijt.

Worstel jij ook met een gezonde levensstijl? Waar haal jij de power vandaan om door te zetten?

Ander interessant nieuws

Testimonial

Onlangs een hele lieve testimonial gekregen van een coachee en die deel ik hierbij graag.Priscilla is een hele rustige...

Overtuigende belemmering

We groeien allemaal op met waarden en overtuigingen. Dit is je basis. In de jaren dat je ouder wordt, kunnen deze...

Stil op social media

Stil op social media

Ik ben al een lange tijd stil op social media. Niet omdat wat ik doe niet goed genoeg is om de wereld in te dragen,...