‘Ik heb niets met paarden’

15/08/20

Photo: Pixabay from Pexels

‘Ik heb niets met paarden’, ‘ik ga er niet op zitten hoor’. Dit zijn zomaar wat reacties van mensen als ik vertel dat ik coach met behulp van het paard. Dat is nu ook juist niet de bedoeling. Wat moet ik dan met het paard doen?, hoor ik je vragen.

Wanneer ik met jou in gesprek ben, reageert het paard al op jou, het reageert op je lichaamshouding, op hoe je praat, heel het jou ‘zijn’. Het kan zijn dat ik je uitnodig een eenvoudige activiteit met het paard te doen. Hier zit trouwens geen goed of fout in, dat is nu juist het mooie. Het loopt zoals het loopt.

Een voorbeeld van een activiteit zou kunnen zijn: ‘maak contact met het paard’. Het heeft dus niets te maken met het trainen van het paard, daar hoef je zeker niet aan te denken.

Wanneer je bang bent van het paard, coach ik je naast de bak en wanneer jij daaraan toe bent, zullen we stap voor stap kennis maken met het paard. En als je daar niet aan toe bent, is dat ook gewoon oke.

Ander interessant nieuws

Testimonial

Onlangs een hele lieve testimonial gekregen van een coachee en die deel ik hierbij graag.Priscilla is een hele rustige...

Overtuigende belemmering

We groeien allemaal op met waarden en overtuigingen. Dit is je basis. In de jaren dat je ouder wordt, kunnen deze...

Stil op social media

Stil op social media

Ik ben al een lange tijd stil op social media. Niet omdat wat ik doe niet goed genoeg is om de wereld in te dragen,...